Сећања на жртве НАТО агресије

Дана 24.3.2017.године у Чачку код споменика жртвама НАТО агресије и свим погинулим у ратовима на просторима СФРЈ од 1990-1999 године, у парку поред аутобуске станице, обележена је 18 годишњица од НАТО бомбардовања Србије и дан сећања на жртве НАТО агресије, у организацији града Чачка и Удружења РВИ и ППБ Чачак.

Председник Удружења РВИ и ППБ Чачак,подсетио је да је НАТО пакт почео бомбардовање Србије без повода и одобрења Уједињених нација,кршећи сва хуманитарна права бомбардујући мостове, пруге,болнице.... Осим огромног материјалног разарања, бележимо велике љуске жртве-војника, полицајаца, цивилних жртава, а нарочито деца. И данас се сећамо звукова сирена, авиона, томахавка, експлозија, рушевина, страха, али и употребе забрањеног оружја. Подсетио је на рушење компаније Слобода, Цер, Ремонт, Механизација и др, објеката у Чачку. Подсетио је и да је овај рат оставио много РВИ, ППБ и цивилних жртава рата.

Градоначелник града Чачка, Милун Тодоровић је рекао да је прошло 18 година од невиђене НАТО агресије, злочина учињеног према народу Србије и СРЈ. Памтимо и наша покољења треба да се сећају тог тешког и злог времена за србски народ. Припадници војске и МУП-а, као и наши суграђани су недужно дали животе, онда када им није било време, када је мимо резолуције УН највећа сила тог времена, кренула на један европски, недужан и цивилизован народ.

 

IMG_0506.jpg IMG_0509.jpg IMG_0512.jpg IMG_0517.jpg IMG_0518.jpg

Прилог ТВ Телемарк

 

Прилог ТВ Галаксија 32