Народни посланик Марко Парезановић и помоћник Градоначелник Града Чачка Владан Милић у посети Удружењу

Дана 01.02.2017.године Удружењу РВИ и ППБ Чачак су посетили народни посланик Марко Парезановић и помоћник градоначелник града Чачка Владан Милић.

Председник Удружења Никола Давидовић упознао је госте  са нашим Удружењем, начином рада, функционисања и проблемима у раду.

Разговарали смо са народним послаником Парезановићем у вези бржег и лакшег решавања проблема из области борачко инвалидске заштите а које су у надлежности републике, а са помоћником градоначелника владаном Милићем у вези бржег и лакшег решавања проблема са којима се суочавају наши чланови а који су у надлежности локалне самоуправе.

Такође је изнео циљеве и задатке Удружења,изнео проблеме са којима се суочавају. 

Народни посланик Марко Парезановић је похвалио рад Удружења, нагласио је да је потребно као народни посланик да саслуша предлоге Удружења у вези доношења новог закона и достави их Министарству, да ће у нови закон бити унете новине у вези запошљавања, приоритетног пријема на факултете, студенске домове,комуналне повластице.... Напоменуо је и да је обавеза и државе и града да се јунаштво и жртве чланова нашег Удружења никада не забораве.

Помоћник градоначелника Милић је рекао да ће град помагати и Удружење и чланове,и да град тренутно тражи законске могућности да се одобри попуст у плаћању комуналних услуга.

 

Прилог: ТВ Галаксија

 

Прилог: Чачанкси Глас

novinski clanci 015